novosti

Otvorenje izložbe učeničkih radova

U ponedjeljak 1. srpnja s početkom u 17:30 sati otvorena je i održana izložba radova učenika Hrvatske nastave u Bavarskoj u prostorijama Generalnoga konzulata Republike Hrvatske u Münchenu.

Učenici su sa svojim učiteljima marljivo prionuli radu, a rezultat su likovni i literarni radovi koji ukazuju na gradove, znamenitosti, poznate osobe te ostale ljepote Republike Hrvatske.

Gospodin Vladimir Duvnjak, generalni konzul Republike Hrvatske održao je pozdravni govor, a nakon njega su se prisutnima obratili i gospodin Mladen Nimac, konzul za kulturu te gospođa Josipa Kelava, koordinatorica hrvatske nastave u Bavarskoj.  

Ovom su prilikom uručene i zahvalnice učenicima, učiteljima, ali i ostalima koji su sudjelovali u projektu „Korijeni“ koji se proveo u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Prisutni su imali priliku čuti pjesmu na kajkavskome, čakavskome i štokavskome narječju u izvedbi učenika hrvatske nastave u Bavarskoj. Pjesmu „Suza za zagorske brege“ Ane Bešenić pročitao je učenik Lovro Nimac, narodnu pjesmu „Vrati se mili ćale“ učenica Marija Medo, a pjesmu „Domovini“ Antuna Nemčića učenica Karla Mamić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *