novosti

Upisi mladih hrvatskih iseljenika na Fakultet Hrvatskih studija

Prijave za upis studenata hrvatskoga podrijetla iz iseljeništva za preddiplomske studije podnose se elektronički, preko mrežne stranice Fakulteta hrvatskih studija. Pristupnici koji ispunjavaju navedene uvjete upisa pristupaju motivacijskom razgovoru i procjeni znanja hrvatskoga jezika

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2021./2022. na svoje studijske programe upisivat će određeni broj studenata u kvoti Hrvata izvan Republike Hrvatske. Fakultet hrvatskih studija je prije dvije godine pokrenuo i studij Demografije i hrvatskoga iseljeništva, a hrvatsko je iseljeništvo predmet poučavanja i proučavanja u okviru većine drugih ponuđenih studijskih smjerova.
Podatci o studijima dostupni su na poveznici.
Prijave se podnose elektronički, preko mrežne stranice Fakulteta hrvatskih studija: croaticum.hrstud.hr/upis a tamo je je dostupan obrazac prijave.
Za pomoć pri ispunjavanju prijave i prikupljanju dokumentacije, slobodno se javite na hrvatiizvanrh@hrstud.hr

Prijave na studij:

Podnošenje zamolbi za upis u prvu godinu preddiplomskoga studija: u prvom roku do nedjelje 11. srpnja 2021. u 23.59 prema srednjoeuropskom ljetnom računanju vremena. U drugom roku do nedjelje 12. rujna 2021. u 23.59 prema srednjoeuropskom ljetnom računanju vremena. Pristupnici koji ispunjavaju navedene uvjete upisa pristupaju motivacijskomu razgovoru i procjeni znanja hrvatskoga jezika. Razgovor će se održati putem videopoziva ili uživo na Fakultetu hrvatskih studija, Borongajska cesta 83d, Zagreb, između 14. i 16. srpnja 2021. u prvom roku, odnosno između 15. i 17. rujna 2021. u drugom roku.

Sve potrebne informacije nalaze se na linku: hrvatski jeziknjemački jezik

Autor: Klara Špančić
Izvor:
Glas Hrvatske

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *